fourseas_2850

Trường Đại học Hải Phòng và Tập đoàn Giáo dục Four Seas, Trung Quốc đã có mối quan hệ hợp tác chặt chẽ trong việc trao đổi giảng viên tiếng Trung tham gia giảng dạy tại Trường trong hai năm học vừa qua. Hoạt động này đã góp phần tích cực trong việc nâng cao chất lượng đào tạo sinh viên ngành Ngôn ngữ và Văn hóa Trung Quốc tại Trường Đại học Hải Phòng.

fourseas_2812

Từ ngày 08 – 12/11/2017, Đoàn đại biểu Tập đoàn Giáo dục Four Seas do ông Zhou Tian Xiang, Phó Giám đốc làm trưởng đoàn đến thăm và làm việc tại Trường.

Tham gia tiếp đón và làm việc với đoàn có PGS. TS. Phạm Văn Cương – Bí thư Đảng uỷ, Hiệu trưởng, TS. Nguyễn Thị Minh Loan – Trưởng phòng Hợp tác và Đào tạo quốc tế và các cán bộ phòng Hợp tác và Đào tạo Quốc tế.

fourseas_2796(1)

Trong khuôn khổ chuyến công tác, lãnh đạo hai Bên đã trao đổi, đánh giá kết quả hoạt động trong hai năm vừa qua, đồng thời bàn bạc cơ hội hợp tác trong lĩnh vực trao đổi chuyên gia ngành Tài chính – Ngân hàng, Kinh tế, Nông nghiệp…, đồng tổ chức hội thảo quốc tế. Cùng ngày, hai Bên kí kết Văn bản ghi nhớ hợp tác cho giai đoạn 2018 – 2020.

fourseas_2847

Thay mặt Đoàn đại biểu, ông Zhou Tian Xiang chân thành cảm ơn sự hợp tác hiệu quả của Trường Đại học Hải Phòng và mong muốn các hoạt động hợp tác giữa hai Bên ngày càng sâu rộng và bền chặt.

fourseas_2850

========================================================================

MOU Signing Ceremony between Haiphong University and Four Seas Mandarin, China

Haiphong University and Four Seas Mandarin, China, have established cooperation relationship in exchanging Chinese-language teacher for the last two years. This activity has contributed positively to improving the quality of Chinese Language and Culture education at Haiphong University.

From 8th to 12th November 2017, Delegation of Four Seas Mandarin led by Mr. Zhou Tian Xiang, Vice-President paid a working visit to Haiphong University.

Welcoming and working with the delegation were Assoc. Prof., PhD. Pham Van Cuong – Secretary of the Party Committee, President and Dr. Nguyen Thi Minh Loan – Director of International Cooperation and Training Department and staff of International Cooperation and Training Department.

Within the framework of the working visit, leaders of the two sides evaluated on results of cooperation activities in the past two years and discussed the opportunities for cooperation in the field of exchanging expert in Finance and Banking, Economics, Agriculture, etc., co-organizing international workshop. On the same day, the two sides signed a Memorandum of Understanding (MOU) for the next period of 2018-2020.

On behalf of the Delegation, Mr. Zhou Tian Xiang sincerely thanked for effective cooperation of Haiphong University and wished for a more extensive and sophisticated relation between the two sides.