Picture 275

Nhận lời mời của Hiệu trưởng trường Đại học Ngoại ngữ Busan – Hàn Quốc, ngày 10/06/2016, Đoàn Đại biểu trường Đại học Hải Phòng do PGS. TS Phạm Văn Cương – Bí thư Đảng ủy, Hiệu trưởng, làm trưởng đoàn đã có chuyến thăm và làm việc tại Trường Đại học Ngoại ngữ Busan, Hàn Quốc.

Trong bầu không khí trang trọng nhưng thắm tình đoàn kết, hữu nghị, hai bên tập trung thảo luận việc tiếp tục triển khai những nội dung đã thống nhất trong Thỏa thuận hợp tác giáo dục, đặc biệt nhấn mạnh các chương trình đào tạo ngôn ngữ Hàn Quốc, chương trình trao đổi sinh viên, trao đổi giáo viên, hoạt động nghiên cứu khoa học, đào tạo sau đại học… Đoàn đã đến thăm và làm việc với Phòng Hợp tác Quốc tế, Khoa Kỹ thuật Công nghệ, Khoa Việt Nam học và Viện Ngôn ngữ và Văn hóa Hàn Quốc.

Chuyến thăm của Đoàn có ý nghĩa quan trọng, góp phần củng cố mối quan hệ hữu nghị, hợp tác giữa hai Trường, hứa hẹn nhiều hoạt động hợp tác trong thời gian tới.

———————————————————————————————————————

Haiphong University paid a working visit to Busan University of Foreign Studies, Korea

At the invitation of the President of Busan University of Foreign Studies, Korea, on June 10th 2016, the delegation of Haiphong University led by Assoc. Prof., PhD. Pham Van Cuong – President paid a working visit to Busan University of Foreign Studies, Korea.

In the solemn atmosphere of solidarity and friendship, the two parties focused on discussing the continued deployment of the contents in the Memorandum of Understanding, and particularly emphasized on Korean language training programs, teacher and student exchange programs, scientific research, postgraduate education. The delegation also visited the Department of International Cooperation, Faculty of Engineering and Technology, Faculty of Vietnamese Studies and Korean Language and Cultural Education Institute.

The visit of the delegation had profound implication and contributed to strengthening the cooperation and friendship between the two universities, promising further cooperation in the future.

Picture 275

Picture 257