TH0927

Trong khuôn khổ hoạt động Triển lãm Giáo dục đại học Đài Loan năm 2016, chiều ngày 19/3/2016, Trường Đại học Ngoại ngữ Văn Tảo phối hợp với Trường Đại học Hải Phòng long trọng tổ chức Lễ Khai giảng Lớp tập huấn phương pháp giảng dạy tiếng Trung cho giảng viên, giáo viên chuyên ngành ngôn ngữ và văn hóa Trung Quốc thuộc các trường đại học và trung học phổ thông trên địa bàn Thành phố.

Tham dự Lễ Khai giảng về phía Đài Loan có Ông Trần Úc Nhân – Tham tán giáo dục – Văn phòng Văn hóa & Kinh tế Đài Bắc tại Hà Nội, Ông Thái Thanh Hoa – Phó Hiệu trưởng và 05 giảng viên chuyên ngành phương pháp giảng dạy của Trường Đại học Ngoại ngữ Văn Tảo. Về phía Trường Đại học có PGS.TS Phạm Văn Cương – Hiệu trưởng, TS. Đoàn Quang Mạnh – Phó Hiệu trưởng, TS. Nguyễn Thị Minh Loan – Trưởng phòng HT&ĐTQT và các học viên.

Trong diễn văn khai giảng, PGS.TS. Phạm Văn Cương đánh giá cao sự hợp tác của Lãnh đạo và những nỗ lực của các giáo sư Trường Đại học Ngoại ngữ Văn Tảo trong việc giúp các giảng viên dạy tiếng Trung của Hải Phòng có thêm những thông tin, cập nhật, đổi mới phương pháp giảng dạy hiệu quả. Đây là một hoạt động hợp tác thực tiễn đầy ý nghĩa, khẳng định quan hệ hai Trường ngày càng phát triển bền chặt.

Lớp tập huấn diễn ra trong 3 ngày từ 18/3 đến 20/3/2016 đã thu hút sự tham gia của 26 giảng viên, giáo viên đến từ Trường Đại học Hải Phòng, Đại học Dân lập Hải Phòng, Trung tâm Ngoại ngữ và sinh viên chuyên ngành ngôn ngữ, văn hóa Trung Quốc.  Các học viên đã học hỏi được nhiều kinh nghiệm  quý báu trong thực tiễn giảng dạy. Sau khóa học, học viên được trao chứng nhận tham gia Lớp Tập huấn phương pháp giảng dạy tiếng Trung do Trường Đại học Ngoại ngữ Văn Tảo cấp.

TH0927

TH5872up

A training course in Chinese teaching methodology

In the framework of Taiwan Higher Education Exhibition 2016, in the afternoon of March 19, 2016, Wenzao Ursuline University of Languages ​​in collaboration with Haiphong University held a solemn opening ceremony of the training course in Chinese teaching methodology for lecturers, teachers of Chinese language and culture of the universities and high schools in Haiphong.

Attending the opening ceremony were from Taiwan Mr. Chen Uc Nhan – Education Counselor of Taipei Economic and Cultural Office in Hanoi, Mr. Thai Thanh Hoa – Vice President and five lecturers specialize in teaching methods of Wenzao Ursuline University of Languages. From Haiphong University, attending were Assoc. Prof., Dr. Pham Van Cuong – President, Dr. Doan Quang Manh – Vice-president, Dr. Nguyen Thi Minh Loan – Director of International Cooperation and Training Department and learners.

In the opening speech, Assoc. Prof., Dr. Pham Van Cuong said that he highly appreciated the cooperation of the leaders and the efforts of the lecturers of Wenzao Ursuline University of Languages in supporting teachers’ of Chinese teaching in Haiphong with more information, updates and renewal of effective teaching methods. This was a meaningful cooperative activity which contributed to promote the sustainable partnership between the two universities.

The training course took place on three days from March 18 to March 20, 2016 which attracted the participation of 26 lecturers and teachers from Haiphong University, Hai Phong Private University, Centre for Foreign Languages and students who major in Chinese language and culture. The learners gained a lot of valuable experience in Chinese teaching. After the course, the learners were awarded certificates of attending the course by Wenzao Ursuline University of Languages.