_0384

Trường Đại học Hải Phòng và Trường Đại học Sư phạm Dân tộc Quảng Tây, Trung Quốc đã có mối quan hệ hợp tác chặt chẽ trong việc trao đổi sinh viên trong những năm vừa qua. Hoạt động này có ý nghĩa lớn lao trong việc khẳng định chất lượng đào tạo và hoạt động hợp tác quốc tế của Trường Đại học Hải Phòng.

_0366

Ngày 16/11/2017, Đoàn đại biểu Trường Đại học Sư phạm Dân tộc Quảng Tây do GS. Vũ Ba, Hiệu trưởng làm trưởng đoàn đến thăm và làm việc tại Trường.

_0373

Tham gia tiếp đón và làm việc với đoàn có PGS.TS Phạm Văn Cương – Bí thư Đảng uỷ, Hiệu trưởng, TS. Đoàn Quang Mạnh – Phó Hiệu trưởng, TS. Nguyễn Thị Minh Loan – Trưởng phòng Hợp tác và Đào tạo quốc tế và đại diện lãnh đạo các đơn vị Quản lý sau đại học, Đào tạo, Khoa Công nghệ thông tin, Khoa Ngữ văn và Địa lý.

_0399

Tại buổi làm việc, lãnh đạo hai Bên đã trao đổi, đánh giá kết quả hoạt động trong những năm vừa qua, đồng thời bàn bạc cơ hội hợp tác trong lĩnh vực trao đổi giảng viên, sinh viên và nghiên cứu sinh ngành Ngôn ngữ Việt Nam. Hai Bên thống nhất kí kết Văn bản thỏa thuận hợp tác cho giai đoạn 2018 – 2023.

_0378

Thay mặt Đoàn đại biểu, GS. Vũ Ba chân thành cảm ơn sự hợp tác hiệu quả của Trường Đại học Hải Phòng và mong muốn các hoạt động hợp tác giữa hai Bên ngày càng sâu rộng và bền chặt.

_0384

================================================================================

MOU signing ceremony between Haiphong University and Guangxi Normal University for Nationalities

Haiphong University and Guangxi Normal University for Nationalities have established close cooperation in students exchange in recent years. This cooperation has great significance in asserting the quality of training and international cooperation activities of Haiphong University.

On November 16, 2017, delegation of Guangxi Normal University for Nationalities led by Prof. Wu Bo – President paid a working visit to the University.

Welcoming the delegation were Assoc. Prof., PhD. Pham Van Cuong – Secretary of the Party Committee, President, Dr. Doan Quang Manh – Vice President, Dr. Nguyen Thi Minh Loan – Director of International Cooperation and Training Department and representatives of Postgraduate Management Department, Training Department, Faculty of Information Technology, Faculty of Literature and Geography.

At the meeting, the leaders of the two institutions discussed and evaluated the results in the past few years, and discussed the opportunities for cooperation in the field of lecturer exchange, student exchange and PhD student exchange programs. The two Universities agreed to sign in the Memorandum of Understanding for the next period 2018-2023.

On behalf of the Delegation, Prof. Wu Bo sincerely thanked the effective cooperation of Haiphong University and wished that the cooperation between the two sides would become more and more fruitful.