busan2

Thành lập năm 1981, Trường Đại học Ngoại ngữ Busan là một trường đại học hàng đầu của Hàn Quốc trong đào tạo ngoại ngữ và văn hóa Hàn Quốc cho sinh viên đến từ nhiều quốc gia trên thế giới trong đó có Việt Nam.

Với việc thiết lập quan hệ hợp tác giáo dục từ năm học 2014, Trường Đại học Ngoại ngữ Busan trở thành một địa chỉ uy tín đào tạo tiếng Hàn Quốc cho sinh viên Trường Đại học Hải Phòng. Đến nay, Trường Đại học Hải Phòng đã gửi hai khóa sinh viên sang học tập ngôn ngữ tại Trường Đại học Ngoại ngữ Busan theo hình thức tự túc để tiếp tục học đại học hoặc cao học tại Hàn Quốc.

Ngày 11/3/2016, Trường Đại học Ngoại ngữ Busan tổ chức Lễ Khai giảng cho 8 sinh viên khóa II của Trường Đại học Hải Phòng và các sinh viên nước ngoài khác. Lễ Khai giảng diễn ra trong không khí trang trọng với sự tham dự của GS. Chung Hea-Lin – Hiệu trưởng, PGS. Jung Myung Sook – Viện trưởng Viện Đào tạo ngôn ngữ và văn hóa cùng các thầy cô giáo tham gia giảng dạy và quản lý sinh viên. Sau lời phát biểu khai giảng của đại diện thầy cô giáo là các tiết mục văn nghệ chào đón du học sinh mới với sự tham gia nhiệt tình của sinh viên Nhà trường.

Sau Lễ Khai giảng, sinh viên bắt đầu học tập trong môi trường chuyên nghiệp với cơ sở vật chất hiện đại tại các giảng đường, thư viện, kí túc xá,…, với sự quan tâm và nhiệt tình giảng dạy của các thầy cô giáo giàu kinh nghiệm đào tạo cho sinh viên Việt Nam. Hi vọng, những sinh viên khóa II của Trường Đại học Hải Phòng sẽ giành kết quả học tập tốt, thắt chặt và củng cố quan hệ hợp tác giữa Trường Đại học Hải Phòng và Trường Đại học Ngoại ngữ Busan.

busan1

Opening Ceremony for HU students studying at Busan University of Foreign Studies, Korea

Established in 1981, Busan University of Foreign Studies is one of top Korean universities in Korean language and culture training for students from all over the world including Vietnam.

With the education cooperation started in the academic year of 2014, Busan University of Foreign Studies has become a prestigious destination for Korean language training for Haiphong University students. So far, Haiphong University has sent two self-supported student groups to study higher education at Busan University of Foreign Studies in Korea.

On March 11th 2016, Busan University of Foreign Studies held an opening ceremony for the eight students in Students’ Course II from Haiphong University and other foreign students. The opening ceremony took place in a solemn atmosphere with the participation of Prof. Chung Hea-Lin – President, and Associate Prof. Jung Myung Sook – Director of the Institute for Language and Culture Training together with the lecturers and student management staff. After the opening remarks by representatives of the teachers came entertainment with the enthusiastic participation of students from Busan University of Foreign Studies to welcome the new foreign students.

After the opening ceremony, the students started studying in a professional environment with modern facilities in the lecture halls, libraries, dormitories, etc. with the interest and enthusiasm from experienced lecturers for students from Vietnam. We hope that the Haiphong University students in Students Course II will gain good academic results, and that the cooperation between Haiphong University and Busan University of Foreign Studies will be tightened and strengthened.