Vest500

Ngày 19/3/2016, tại phòng Hội thảo B10, Văn phòng Văn hóa và Kinh tế Đài Bắc tại Hà Nội phối hợp với Trường Đại học Hải Phòng tổ chức buổi giới thiệu học bổng VEST 500. Buổi giới thiệu đã thu hút sự quan tâm của nhiều cán bộ, giảng viên và sinh viên của Nhà trường tới dự.

Ông Trần Úc Nhân – Tham tán giáo dục – Văn phòng Văn hóa & Kinh tế Đài Bắc trực tiếp giới thiệu học bổng. Đây là học bổng của Chính phủ Đài Loan hỗ trợ Việt Nam theo Thỏa thuận Hợp tác Giáo dục Việt Nam – Đài Loan giai đoạn 2008 – 2020. Năm 2016, học bổng VEST 500 dành 60 suất học bổng cho viên chức nhà nước, giảng viên các trường đại học và cao đẳng Việt Nam. Đây là cơ hội rất tốt cho các ứng viên muốn nâng cao năng lực và trình độ ngoại ngữ bởi họ được học tập và nghiên cứu trong môi trường năng động với cơ sở vật chất hiện đại ở các trường đại học Đài Loan.

Cán bộ, giảng viên và sinh viên tham dự đặt nhiều câu hỏi liên quan đến chương trình, đặc biệt là vấn đề làm thế nào để đạt được học bổng. Các câu hỏi đều nhận được câu trả lời thỏa đáng từ đơn vị tổ chức.

Buổi giới thiệu kết thúc tốt đẹp, cung cấp nhiều thông tin bổ ích cho cán bộ, giảng viên và sinh viên của Nhà trường.

Vest500

Taiwan Government’s Scholarship VEST 500

On March 19, 2016 Taipei Economic and Cultural Office in Hanoi in collaboration with Haiphong University held a VEST 500 scholarship at Conference Room B10, which attracted a number of staffs, faculties and students of Haiphong university participating in the event.

Mr. Tran Uc Nhan – Education Counselor – Taipei Economic and Cultural Office in Hanoi directly gave a brief introduction about the scholarship. VEST 500 is the Taiwan Government’s scholarship under “Education Cooperation Agreement between Vietnam and Taiwan period 2008 – 2020”. For academic year 2016, VEST 500 offers 60 scholarships for government’s officials, faculties of universities and colleges in Vietnam. This is a really meaningful opportunity for the candidates who would like to obtain their higher education and to improve their foreign language skills in a dynamic environment with modern facilities at Taiwan universities.

Staffs, faculties and students gave lots of questions related to the program, especially, how to obtain the scholarship and they are all satisfied the reply from organizing board.

The presentation wrapped successfully and provided useful information for staffs, faculties and students of Haiphong University.