dl0003

Trường Đại học Hải Phòng và Văn phòng Văn hóa và Kinh tế Đài Bắc tại Việt Nam có quan hệ hợp tác lâu dài. Trong những năm qua, Văn phòng đã kết nối trường Đại học Hải Phòng với các trường đại học uy tín của Đài Loan để triển khai các hoạt động hơp tác trong lĩnh vực giáo dục và đào tạo. Nhằm củng cố và mở rộng những triển vọng hợp tác toàn diện trong thời gian tới, ngày 05/10/2016, trên cương vị mới là Trưởng phòng Giáo dục Văn phòng Văn hóa và Kinh tế Đài Bắc tại Việt Nam – ông Lý Minh đã đến thăm và làm việc tại Trường.

Đón tiếp và làm việc với Đoàn có PGS.TS. Phạm Văn Cương – Bí thư Đảng ủy, Hiệu trưởng, TS. Đoàn Quang Mạnh – Phó Hiệu trưởng phụ trách Hợp tác quốc tế và Khoa học công nghệ và lãnh đạo phòng HT&ĐTQT.

Buổi làm việc diễn ra trong không khí hữu nghị. Hai Bên bàn bạc các chương trình hợp tác mới như chương trình trao đổi sinh viên ngắn hạn, dài hạn, chương trình học bổng dành cho cán bộ giảng viên, sinh viên trường Đại học Hải Phòng tại các trường đại học Đài Loan, kết nối sinh viên chuyên ngành tiếng Trung của Nhà trường với các doanh nghiệp Đài Loan tại Hải Phòng, mở rộng hợp tác toàn diện hướng tới xây dựng thành phố kết nghĩa anh em với những thành phố có nhiều điểm tương đồng với Hải Phòng.

Thay mặt Đoàn, Ông Lý Minh cảm ơn sự đón tiếp nhiệt tình của Lãnh đạo trường Đại học Hải Phòng và khẳng định trên cương vị mới sẽ cố gắng để đẩy mạnh các hoạt động hợp tác giữa trường Đại học Hải Phòng với các cơ sở giáo dục Đài Loan.

Chuyến thăm của Đoàn kết thúc tốt đẹp, góp phần củng cố quan hệ hữu nghị giữa trường Đại học Hải Phòng và Văn phòng Văn hóa và Kinh tế Đài Bắc.

dl0003

Ảnh với ông Lý Minh

Welcoming the Delegation of Education Division, Taipei Economic and Cultural Office in Vietnam

Haiphong University and Education Division of Taipei Economic and Cultural Office in Vietnam have had long-term relationship. Over the last years, the Division has connected Haiphong University to other prestigious universities in Taiwan to develop cooperation activities in education and training. With an aim to strengthen and expand broad prospects for further development of cooperation in the upcoming time, on October 05th 2016, Mr. Lee Ming – on his new position as Director of Education Division of Taipei Economic and Cultural Office in Vietnam paid a working visit to Haiphong University.

Welcoming the Delegation were Assoc. Prof., PhD. Pham Van Cuong – Party Secretary, President, Dr. Doan Quang Manh – Vice President in charge of International Cooperation and Technology Science and Director of Department of International Cooperation and Training.

The meeting took place in a cozy and friendship atmosphere. The two parties discussed new cooperation programs such as short-term and long-term student exchange program, scholarship program for staff and students of Haiphong University in Taiwan universities, connecting program for students majored in Chinese Language with Taiwan enterprises in Haiphong, comprehensive cooperation towards building brother cities between Haiphong University and other similar cities.

On behalf of the delegation, Mr. Lee Ming expressed his sincere thanks for the warm welcome of University’s leaders. He also asserted that he would do his best to promote cooperation activities between Haiphong University and Taiwan higher education institutions.

The visit ended with successful results and contributed to strengthening the friendship between Haiphong University and Taipei Economic and Cultural Office in Vietnam.