_8207

Trường Đại học Hải Phòng đã có quan hệ hợp tác với nhiều trường đại học ở Đài Loan trong các chương trình giao lưu, trao đổi học thuật và nghiên cứu khoa học. Ngày 15/08/2017, Trường vinh dự tiếp đón và làm việc với Đoàn đại biểu trường Đại học Trường Vinh, Đài Loan do GS. Trần Văn Đoàn – Viện trưởng Viện Thần học làm trưởng đoàn.

_8205

Tham gia tiếp đón và làm việc với Đoàn có PGS. TS. Phạm Văn Cương – Bí thư Đảng ủy, Hiệu trưởng và lãnh đạo các đơn vị Hợp tác và Đào tạo quốc tế, Đào tạo, Khoa Du lịch, Khoa Kinh tế & Quản trị kinh doanh.

_8199

Tại buổi làm việc, hai bên trao đổi những triển vọng hợp tác trong chương trình trao đổi sinh viên, trao đổi giảng viên, nghiên cứu khoa học, đặc biệt trong lĩnh vực bảo vệ môi trường và phát triển bền vững, cũng như các chương trình học bổng nghiên cứu sinh dành cho cán bộ, giảng viên Nhà trường.

Buổi làm việc diễn ra trong không khí hữu nghị, cởi mở, hứa hẹn những triển vọng hợp tác mới giữa trường Đại học Hải Phòng và trường Đại học Trường Vinh cũng như các cơ sở giáo dục Đài Loan.

_8207

================================================================================

Welcoming delegates of Chang Jung Christian University, Taiwan

Haiphong University has cooperated with many universities in Taiwan in academic exchanges and scientific research program. On 15th August 2017, the University was honored to welcome delegation of Chang Jung Christian University, Taiwan led by Prof. Tran Van Doan – Dean of Theology Institute.

Welcoming the delegation were Assoc. Prof. Pham Van Cuong – Secretary of the Party Committee, President and Directors of International Cooperation and Training Department, Training Department, Faculty of Tourism, Faculty of Economics & Business Administration.

At the meeting, the two Universities discussed opportunities for cooperation in student exchange programs, faculty exchanges, scientific research, especially in the field of environmental protection and sustainable development, as well as doctorate scholarships for university staff and faculty members.

The meeting took place in a friendly and open atmosphere, promising new prospects for cooperation between Haiphong University and Chang Jung Christian University as well as other Taiwanese educational institutions.