dtqt_7846

Trường Đại học Dân tộc Quảng Tây là đối tác truyền thống của trường Đại học Hải Phòng trong hơn 10 năm qua (kể từ năm 2005). Hai Trường đã xây dựng quan hệ hữu nghị thân thiết và hợp tác triển khai nhiều hoạt động hiệu quả.

Nhằm củng cố và phát triển hợp tác sâu rộng trên nhiều mặt giữa hai Trường, ngày 18/7/2017, GS. Mou Yonghong – Phó Viện trưởng Viện Giáo dục Quốc tế trường Đại học Dân tộc Quảng Tây cùng đại biểu sang thăm và làm việc tại Trường

dtqt_7838

TS. Đoàn Quang Mạnh – Phó Hiệu trưởng phụ trách Hợp tác quốc tế và Khoa học công nghệ chỉ đạo buổi làm việc. Tham dự buổi làm việc có đại diện lãnh đạo Phòng HT&ĐTQT và Khoa Ngoại ngữ. Phó Hiệu trưởng khẳng định trường Đại học Hải Phòng luôn coi trọng quan hệ hữu nghị và hợp tác với trường Đại học Dân tộc Quảng Tây. Trong định hướng mở rộng quan hệ hợp tác với các đối tác nước ngoài, trường Đại học Dân tộc Quảng Tây được coi là đối tác đặc biệt.

dtqt_7833

Buổi làm việc diễn ra trong không khí hữu nghị. Hai Bên tập trung thảo luận các hoạt động tăng cường trao đổi giảng viên, trao đổi sinh viên theo chương trình 1+3, 2+2, thực tập dài hạn, ngắn hạn, chương trình homestay theo Dự án của Học viện Khổng tử…

dtqt_7843

Thay mặt Đoàn, GS. Mou Yonghong cảm ơn sự đón tiếp nồng hậu của lãnh đạo Trường Đại học Hải Phòng, đồng thời khẳng định Trường Đại học Dân tộc Quảng Tây luôn cố gắng để phát triển các hoạt động hợp tác mang ý nghĩa thực tiễn với Trường Đại học Hải Phòng.

dtqt_7846

================================================================================

Welcoming delegation from Guangxi University for Nationalities, China

Guangxi University for Nationalities has been a traditional partner of Haiphong University for more than 10 years (since 2005). The two Universities have built up friendly relation and cooperated effectively in many activities.

In order to strengthen and develop further cooperation between the two universities, on July 18 2017, Prof. Mou Yonghong – Vice President of International Education Institute, Guangxi University for Nationalities and delegate paid a working visit to Haiphong University.

PhD. Doan Quang Manh – Vice President in charge of international cooperation, technology and science led the meeting. Attending the meeting were Director of Department of International Cooperation and Training and Dean of Faculty of Foreign Languages. The Vice President asserted that Haiphong University appreciated friendly relation and cooperation with Guangxi University for Nationalities. In the orientation to expand cooperation with foreign partners, Guangxi University for Nationalities is considered as a special partner.

The meeting took place in a friendly atmosphere. The two Universities focused on discussing faculty exchange program, student exchange under 1 + 3 program, 2 + 2 program, long-term, short-term internship, homestay under the project of Confucius Institute and etc.

On behalf of the delegation, Prof. Mou Yonghong expressed her sincere thank for the warm welcome of the leaders of Haiphong University. She also affirmed that Guangxi University for Nationalities always strived to develop practical cooperative activities with Haiphong University.

The visit ended successfully, contributing to strengthening the friendship between the two Universities.