8

Với mục đích tăng cường sự hiểu biết và tình đoàn kết hữu nghị giữa sinh viên các nước, ngày 9/12/2016, tại Hội trường A1, phòng Hợp tác và Đào tạo quốc tế đã tổ chức Chương trình Giao lưu văn hóa, văn nghệ giữa sinh viên Việt Nam và sinh viên nước ngoài.

Tới dự Chương trình, về phía khách mời Thành phố có ông Hoàng Xuân Sơn – Phó Chủ tịch Hội Hữu nghị Việt Nam – Lào Thành phố, ông Nguyễn Văn Hùng – Chi hội trưởng Chi hội Hữu nghị Việt Nam – Lào quận Kiến An, bà Nguyễn Ngọc Hương – Giám đốc Trung tâm Phát triển Đối ngoại – Sở Ngoại vụ Thành phố. Về phía trường Đại học Hải Phòng có TS. Nguyễn Thị Hiên – Phó Hiệu trưởng, TS. Nguyễn Thị Minh Loan – Trưởng phòng Phòng Hợp tác và Đào tạo quốc tế, các cán bộ giảng viên quản lí và trực tiếp giảng dạy sinh viên và hơn 300 sinh viên Việt Nam và sinh viên nước ngoài.

Sinh viên nước ngoài đã mang đến Chương trình những nét độc đáo của văn hóa nước mình thông qua các tiết mục hát, múa dân tộc, võ thuật…Chương trình còn mang tới không khí hào hứng, sôi nổi khi sinh viên tham gia các màn thi tìm hiểu đất nước, văn hóa Việt Nam. Các em sinh viên Trung Quốc, Thái Lan, Lào đã thể hiện hiểu biết, năng lực tiếng Việt của mình qua việc trả lời nhanh câu hỏi, đoán ý đồng đội và thuyết trình về một nét văn hóa, một địa danh của Việt Nam.

Là hoạt động được tổ chức hàng năm, Chương trình là cơ hội để sinh viên giao lưu, tăng cường hiểu biết, hữu nghị, qua đó quảng bá hình ảnh đất nước, con người, văn hoá Việt Nam nói chung, quảng bá hình ảnh trường Đại học Hải Phòng nói riêng tới sinh viên nước ngoài.

Một số hình ảnh trong buổi giao lưu:

5

4

6

7

8

9i

Cultural exchange program between Vietnamese students and foreign students at Haiphong University

With an aim to enhance mutual understanding and solidarity between students from different countries, Department of International Cooperation and Training organized a cultural exchange program between Vietnamese students and foreign students studying at Haiphong University on December 09th 2016 at Great Hall in A1 Building,

Attending the program were Mr. Hoang Xuan Son – Vice Chairman of Vietnam – Laos Friendship Association of Haiphong, Mr. Nguyen Van Hung – Chief of Vietnam – Laos Friendship Sub-Association of Kien An District, Ms. Nguyen Ngoc Huong – Director of Foreign Affairs Development Center belonging to the Department of Foreign Affairs of Haiphong. Attendances from Haiphong University were Dr. Nguyen Thi Hien – Vice President, Dr. Nguyen Thi Minh Loan – Director of Department of International Cooperation and Training, the faculty and management staff and more than 300 Vietnamese and foreign students.

Foreign students brought unique features of their own cultures through singing, dancing, martial art performances and etc. The program also promote exciting atmosphere when students participated in exploring Vietnamese culture contest. The students from China, Thailand, Laos has shown good command of Vietnamese as well as deep understanding of Vietnam and Vietnamese culture through quick respond part, guessing part and presentation of a Vietnamese cultural feature or a destination in Vietnam.

The cultural exchange program is held every year with an aim to provide an opportunity for students to exchange and promote mutual understanding, friendship and as well as promote the image of the Vietnam and Vietnamese people, culture in general and Haiphong University in particular.